Valkoinen Ruotsinhirvikoira Janipan IinametteAloin havitella hirvikoiraa ja päädyimme vaimoni kanssa ”valkkiin” koska,rotu on harvinainen,haastava ja”isännän koira”.Mette oli heti pennusta asti minun mukana hirvimetsällä,ensimmäisen hirvi haukun se sai noin kaksi vuotiaana,siinä vaadittiin isännältä malttia ja kärsivällisyyttä.Eka kaato oli yksinäinen vasa,haukun pituus oli vajaa puolituntia.Seuraavan kerran kun lähdimme metsälle, niin mette sai emä/vasan haukkuun,se kestikin pari tuntia, ennenkuin sain ammuttua siitä vasan,silloin tiesin että nyt mette tietää mitä metsässä tehdään.

Seuraavana syksynä meten haukusta saatiin kaksi kaatoa.Käytiinhän sitä hirvi koettakin kokeilemassa sinä syksynä, mutta ei tullut tulosta.

Meten astutin Pekalla syksyllä 2009 ja kahdekasan pentua syntyivät juuri jouluksi,mette hoiti pentuja niinkuin olisi ennenkin hoitanut.

Syksy 2010 mette sai AVO 1 tuloksen ja kaatoja tuli neljä lisää.Käytiin myös VOI koetta kokeilemassa Torniossa.Hirvet löytivät melkoläheltä irti lasku paikkaa,mutta puhti loppui kesken kokeen,olisiko vi ikonlopun haukut painaneet vielä Metteä, ja tuloksena oli VOI 3 pisteillä 57. Käytettiin Mette toki näyttelyssäkin,joka oli emännän hommia,tuloksiakin tuli,vuonna 2007 ERI SERT ja ROP,1.8.2009 ERI SERT ja ROP sekä 15.8.2009 ERI SERT ja ROP, oli toki muitakin näyttelyitä,mutta tulokset olivat varaserttiä ja EH:ta.

Mette kävi rii’uu reisulla tammikuun lopulla Sallassa.Meten sulho  ”Picolle ”on tosi lupaava nuori uros,on käynyt kaksissa näyttelyissä hakemassa sertit kotiin.Viime syksynä ”Pico”on näyttänyt miten hirvi haukku sujuu yhdeksän kaatoa ja pisin haukku taisi olla 11 tunnin mittainen kun isäntä kutsui haukulta pois.

 

Mette synnytti pentuja alottaen synnytyksen 05.04.11 kello 22.30 ja synnytys venyi seuraavalle päivälle,viimeinen pentu syntyi 11.30.Eläviä pentuja tuli kuusi urosta ja kaksi narttua,pennun painot vaihelivat 260g-340g välissä.Kuolleita pentuja tuli neljä,johtuen pitkittyneestä synnytyksestä että pentujen paljoudesta.

Syksy 2011 metsästys ei mennyt hyvin Meten osalta hirvi kontakteja oli tosi vähän ja pisin haukku oli rapeat kolme tuntia.Kokeissakin käytiin mutta VOI 1 jäi vielä saamatta,Valkkimestaruus haukuista kakkos sija VOI3 tuloksella.

Mette kävi rii’uu reisulla nyt Ruotsissa Överhörnäsissä asti Fallmyrens C-Bozzin luona.On Ruotsin nuorin valkki joka on saavuttanut KVA, Karh1ja hirvi haukkuja joista on hirvi kaadettu oli muistaakseni 17 kappaleta.Odotusaika meni hyvin,synnytys alkoi 21.03.2012 klo 11.40 urospentu tuli ekana.Viimeisen urospennun Mette punnersi illalla 20.30 ilman komplikaatioita.Pentuja syntyi 5 urosta ja 4 naarasta, pentujen painot vaihtelivat vähemmän kuin viimekerralla(320g-350g).